Botez traditional pentru copilul tau – o alegere inedita

Alegerea celebrarii unui botez traditional pentru copilul tau poate fi cea mai buna si inspirata alegere pe care o poti face, pentru a marca un moment unic. Vestimentatia populara a parintilor si a nasilor, un costum traditional al bebelusului, alaturi de un nelipsit trusou botez traditional, vor contura o imagine desprinsa din basmele romanesti, pe care o vei impregna in memorie cu drag.

Ati asteptat de mult vremea sa deveniti parinti si acel moment a venit in sfarsit. Ca o etapa importanta in viata dupa nastere, urmeaza botezul. Botezul, insemnarea si marcarea crestinarii copilului este un moment de bucurie, de celebrare si de adagiu adus iubirii si credintei.

trusou botez traditional


Trusoul de botez traditional pentru un eveniment cu specific romanesc


De-a lungul vremii, crestinismul s-a imbinat cu traditia romana, popor care debordeaza de traditii, datini si obiceiuri. Acestea sunt nelipsite de la nunti sau botezuri. Desi unele pot parea neintelese, fiecare traditie insuflata in poporului roman la botez ascunde in spate o marcanta grija pentru protectia si binecuvantarea copilului, care urmeaza a fi crestin.

Unele traditii sunt foarte invechite, preluate din strabuni pana azi, altele sunt relativ mai noi, insa perpetuate intr-un mod frumos. De altfel, anumite traditii se gasesc in unele zone ale tarii, in special in zona rurala, iar alte obiceiuri se gasesc cu preponderenta in alte zone ale tarii. Desi unele sunt considerate „obligatorii”, altele „facultative”, fiecare parinte decide cum va fi botezul copilului, fie mergand pe traditie, fie pe modernism, pe propriile convingeri sau pe cele insuflate de parintii lor, bunici sau strabunici.

De la niciun botez nu poate lipsi insa trusoul pentru nou-nascut. Desi se gasesc o varietate de modele si tipuri, un trusou botez traditional este o alegere inspirata pentru momentul unic care marcheaza un nou inceput in viata copilului nou-nascut. Botezul traditional incepe sa isi recapete „locul” in randul tinerilor parinti, care aleg traditia, aleg obiceiurile. Daca bebelusul este fetita, se poate opta pentru un trusou botez traditional alb sau rosu, sau care sa includa aceste culori, iar daca bebelusul este baietel, parintii pot opta pentru culorile alb si albastru. De altfel, un trusou botez traditional poate include coloritul rosu, galben si albastru, conceput cu detalii fine si rafinate.

Din lista obiectelor si lucrurilor care nu pot sa lipseasca dintr-un trusou: cutia de trusou in diferite forme, prosopul cu gluga pentru bebelus, de regula de dimensiuni medii si material bumbac, panza de mir, prosopul pentru preot, fasa botez, sticluta de mir, sapunel in diferite forme si cutiuta pentru suvita de par. Sigur ca aceste elemente trebuie sa fie nelipsite, dar oricand pot fi completate cu cerintele speciale ale nasilor de botez sau ale parintilor copilului care urmeaza a fi crestinat. Pe langa elementele care nu pot lipsi din trusou, atat acestea, cat si altele dorite pot fi personalizate cu numele bebelusului sau alte mesaje sau detalii, cum ar fi data nasterii sau data botezului, toate acestea pentru a rememora peste ani momentul unic in viata bebelusului.

In cazul alegerii unui botez traditional, un trusou pregatit in mod traditional si corespunzator nu trebuie sa lipseasca.


costum national copii

Poti alege un trusou botez traditional din oferta noastra, alaturi de un costum national copii.

Comentarii