Cate lumanari trebuie la botez

In diverse regiuni ale tarii parintii bebelusului aleg mai mult de o pereche de nasi pentru botezul copilului. Sunt nasii de cununie, sunt nasii de botez ai fiecarui parinte si toti sunt alesi sa boteze copilul.

Apare intrecabrea: Cate lumanari trebuie la botez daca bebelusul are mai multe perechi de nasi?

Raspunsul este simplu si porneste din simbolistica lumanarii de botez. In procesiunea slujbei de botez, lumanarea daruieste lumina, lumineaza calea catre invataturile lui Isus. Precum Ioan Botezatorul a pregatit si luminat calea catre Isus, la fel si nasii, prin aprinderea lumanarii, isi asuma rolul de parinti spirituali, calauzitori pe drumul bunelor invataturi ale lui Isus.

 

Cate lumanari trebuie la botez?


Raspunsul este o lumanare pentru fiecare copil botezat. Adica, daca este un singur copil botezat si mai multe perechi de nasi, trebuie o singura lumanare. In cazul in care sunt 2 bebelusi gemeni, trebuie 2 lumanari de botez, indiferent cate perechi de nasi sunt.

 

Evita discutiile legate de cheltuieli


De obicei, la botez, nasii sunt cei care se ocupa de cumpararea lumanarii si a trusoului de botez. Pentru o buna organizare, poti face o lista de cumparaturi cu trusou si lumanari de botez. Nasii le pot achizitiona de pe siteul nostru. In cazul in care sunt mai multe perechi de nasi, cheltuielile pot fi impartite intre ei.  

Parintii ar trebui sa discute deschis cu nasii, sa le arate modelele de trusourisi lumanari dorite, sa analizeze bugetul de cheltuieli, sa indice inclusiv rolul fiecarei perechi de nasi (in cazul in care bebelusul are mai multe perechi de nasi) in cadrul slujbei de botez astfel incat crestinarea copilului sa fie motiv de bucurie si sarbatoare.

Comentarii