Butelii heliu de unica folosinta pentru petrecareti

Primim o multime de intrebari legate de heliu, legate de cum se umfla baloanele cu butelia de unica folosinta, cat plutesc / cat rezista baloanele umflate cu heliu, pot sa inhalez heliu direct din butelie si multe alte intrebari.

Avand acestea in minte, am realizat pentru toti petrecaretii acest ghid ce contine instructiuni legate de utilizarea acestor butelii heliu de unica folosinta, intrebarile frecvente pe care le primim si raspunsurile la acestea si instructiuni legate de utilizarea sigura si corecta a heliului pentru a beneficia de cele mai bune rezultate. Adica un decor frumos, deosebit, baloane cu heliu care sa reziste conform standardelor, buchete de baloane omogene si placute ca si aspect.


Cum umflu baloane din butelie heliu de unica folosinta


Sa umfli baloanele cu heliu este un proces usor. Daca folosesti buteliile de heliu vandute de noi. Si repecti instructiunile. Dar sa incepem!

Pentru petrecaretii indemanatici am creat urmatorul ghid, insotit si de fotografii.

1. In functie de model si furnizor, butelia de heliu poate avea valva montata pe robinet sau nu. Daca nu este montata pe robinet, atunci insurubeaza valva (furtunasul negru) pe robinet. Daca ai valva montata, atunci treci la pasul 2.

2. Deschide robinetul prin rotirea lui spre dreapta (invers sensului acelor de ceasornic).



3. Introdu gatul balonului pe valva si strange-l usor ca sa fie etans.



4. Apasa usor pe valva. Sau o poti misca in orice directie iti este mai usor. Atentie la balon, trebuie sa-l tii strans ca acesta este momentul mult asteptat: incepe sa se umfle.



5. Dupa ce ai umflat balonul la dimensiunea dorita, strange-l de baza gatului si scoate-l usor de pe valva.



6. Fa-i un nod ca sa nu iasa gazul si leaga-l cu o rafie sau o panglica usoara.



7. Dupa ce ai terminat de umflat baloanele, inchide robinetul. Invarti robinetul in sensul celor de ceasornic, pana se opreste. Nu-l brusca sau forta. Heliul este un gaz destul de rar si scump. Asa ca, draga petrecaretule, pastreaza-l pentru urmatoarea aniversare.



8. Leaga de fiecare balon cu heliu cate o rafie sau o panglica usoara. Taie rafiile la dimensiunea dorita si ... voila: decorul este gata.


 

Intrebari frecvente legate de heliu


Am facut un rezumat cu informatii utile care te vor ajuta sa obtii cele mai bune rezultate.


Cand trebuie sa umflu baloanele cu heliu?


Draga Petrecaretule, recomandarea nostra este sa umfli baloanele cu heliu cu 1 – 2 ore inaintea evenimentului.

 Heliu este un gaz foarte fin si, in timp, el iese din balon prin porii acestuia. Dupa cateva ore, balonul va parea dezumflat si nu va mai pluti. Acest lucru se intampla DOAR la baloanele din latex (cauciuc).  In mod normal, un balon de latex (cauciuc) umflat cu heliu rezista 6 – 14 ore in functie de dimensiuni si calitatea balonului.

Daca ai achizitionat baloane de folie, figurine sau cifre aniversare, acestea le poti umfla cu o zi inainte de eveniment. De obicei baloanele folie rezista mult mai mult decat cele de latex.


Cat rezista baloanele cu heliu?


 Umflate de un profesionist, baloanele cu heliu rezista 6 – 8 ore, cele de 24 de centimetri diametru, si 8 – 14 ore, cele de 30 de centimetri diametru. Cea mai frecventa greseala este sa umfli baloanele de latex cu o zi inainte de eveniment. Baloanele se vor dezumfla pana la eveniment.

Baloanele din folie, cum sunt aceste baloane cifre folie plutesc cateva zile, asa ca le poti umfla cu o zi mai devreme.

Deci, draga petrecaretule, umfla baloanele cu 1 - 2 ore inaintea evenimentului. Datele de mai sus sunt garantate de profesionisti.


Butelia pare goala si usoara! O agit si nu se aude nimic in ea! Mai are heliu in ea?


 Cand primesti butelia heliu, este posibil sa te intrebi cum de este asa usoara. Heliul este un gaz usor (mai usor ca aerul) si este comprimat intr-un recipient usor, de obicei de aluminiu sau tabla. Deci, are heliu in ea, nu trimitem butelii goale.

Am lasat cea mai intalnita intrebare la final:


De ce se subtiaza vocea cand inhalez heliu?


Am realizat o mica cercetare si am descoperit de ce se subtiaza vocea cand inhalam heliu. Raspunsul scurt ar fi: cand vorbim, corzile vocale produc vibratii, care se propaga prin spatiul gol din gat si gura. Gatul si gura sunt ca niste cutii de rezonanta.

Cand inhalam heliu, plamanii se umplu cu heliu. Si implicit si gatul si corzile vocale. Si acum apare partea amuzanta: cand vorbim vibratiile produse de corzile vocale se propaga mai repede prin heliu decat prin aer. Si asa ies sunetele mai subtiri.

Dar ATENTIE!

A inhala heliu este periculos! Exista riscul de asfixiere deoarece corpul nostru nu mai primeste cantitatea optima de aer / oxigen. Inhalarile repetate de heliu pot produce ameteli, pierderea cunostintei si asfixiere. Asa ca, draga petrecaretule, NU INHALA HELIU!

 

 Instructiuni de siguranta pentru buteliile heliu


Folosirea unei butelii heliu de unica folosinta acasa la tine, draga petrecaretule, este mai ieftina si usoara decat iti imaginezi. Heliul este un gaz mai usor decat aerul, nu este toxic si nu este inflamabil, deci nu ia foc. Totusi este important sa folosesti corect buteliile de heliu deoarece sunt recipiente sub presiune si, folosite neadecvat pot produce daune.

Respecta regulile de mai jos:

- Citeste TOATE instructiunile. De la inceput pana la sfarsit. Cu atentie. Fara gluma, toate instructiunile.

- Depozitarea unei butelii heliu trebuie sa se faca la temperaturi de sub 50 de grade Celsius. Deci nu arunca butelia in foc si/ sau nu o lasa sub actiunea directa a razelor solare. Chiar daca butelia pare a fi goala.

- Utilizeaza butelia cu grija, nu o arunca, scapa, brusca. Ea te ajuta sa decorezi petrecerea, deci poarta-te cu grija.

- Nu lasa butelia la indemana copiilor, indiferent de varsta lor. Daca ai copii, sigur stii de curiozitatea lor. Buteliile de heliu nu se impaca bine cu copii. Asa ca NU lasa butelia la indemana copiilor. Si nici baloanele sau foliile sau rafiile. Ai terminat de umflat, ai strans tot.

-  Dupa ce ai golit butelia este de preferat sa ne gandim si la mediul  inconjurator. Asa ca draga petrecaretule, este de preferat sa duci butelia goala la un centru de reciclare. Am incredere ca te gandesti si la viitorul copiilor, sa le lasam un mediu curat, fara gunoaie si butelii aruncate pe strada. Deci du butelia goala la un centru de reciclare.Cred ca iei si bani pe ea...


Seturi butelii heliu si cifre


Pentru ca ne dorim ca organizarea unei petreceri sa fie usoara, distractiva si fara griji, am realizat cateva pachete pentru micii si marii petrecareti. Am strans impreuna o butelie de heliu, o cifra (sau doua), cateva baloane de latex, completate discret de un banner de petrecere. Toate acestea le gasesti la categoria butelie heliu si cifre .

Si nu uita! Daca ai nevoie de alte detalii sau informatii sau daca ai nelamuriri, iti stam la dispozitie la telefon sau pe mail. Chiar daca nu ai achizitionat de la noi seturile de petrecere sau buteliile de heliu.

Spor la distractie!

Comentarii