Fabrica De Accesorii
Telefon:  0766.355.441
7 sfaturi pentru intocmirea listei de invitati

Daca ai inceput sa iti planifici nunta, trebuie sa sa te gandesti in mod obligatoriu si ce persoane vrei sa inviti sa iti fie alaturi la acest eveniment. Sarcina se poate dovedi a fi dificila si stresanta, asa ca, pentru a-ti veni in ajutor, vreau sa iti dau cateva sfaturi pentru a te indruma.
Este important sa demarezi aceasta activitate cu ceva timp inainte, deoarece de la acest punct depind toate celelalte elemente.


1.    Inainte sa te decizi asupra listei de invitati, trebuie sa te hotarasti in ceea ce priveste tipul de nunta pe care ti-o doresti: o nunta mare, cu toate familia, prietenii si alte persoane din jurul vostru (vecini, colegi, etc), sau o nunta intima impreuna cu persoanele cele mai apropiate.


2.    Pentru inceput fa o lista provizorie, cu toate persoanele pe care ti-ai dori sa le inviti. Aceasta lista va suporta destul de multe modificari pe parcursul pregatirilor. Vei vedea ca vor fi persoane care nu vor putea sa ajunga, dar si persoane care se vor autoinvita.


3.    Calculeaza din aceasta lista bugetul aproximativ pentru nunta, deoarece numarul de persoane va influenta in mare masura numarul de meniuri, cadouri, invitatii, etc


4.    Daca suma rezultata este mai mare decat bugetul pe care ti-ai propus sa il cheltui cu organizarea acestui eveniment, trebuie sa sabilesti numarul de persoane care se incadreaza in limita ta, iar dupa aceea sa incepi sa mai elimini din ele. Avand in vedere ca la noi in tara, la sfarsitul nuntii exista obiceiul de a da ca dar mirilor o suma de bani, poti lua in calcul si o anumita suma din acel venit considerabil.


5.    Pentru a face acest lucru, fa cu o culoare persoanele a caror prezenta este indispensabila, si un alta culoare, pe cele care sunt mai mult optionale.


6.    Nu te lasa influentate de familie, prietenii, colegii si alte cunostinte; este nunta ta si esti libera sa inviti pe oricine vrei tu, pentru ca asa ai chef si nu din obligatie. Vei vedea ca vei primi propuneri sa inviti si nu stiu ce ruda indepartata sau cunostinta de-a parintilor tai sau ai partenerului, pe care poate ai vazut-o de cateva ori in viata sau chiar deloc, dar iti vor spune sa o inviti pentru ca si ei au fost la ea la nunta si este datoare. In aceasta situatie sunt doua variante, daca vrei sa faci o nunta pentru dar, ar trebui sa o inviti, dar daca vrei sa faci o nunta de suflet, fara sa te intereseze banii ci doar ca cei dragi si apropiati tie sa iti fie alauri la acest eveniment important din viata ta, nu are niciun rost sa ai astfel de invitati, care vor veni doar din obligatie.


7.    La intocmirea listei de invitati tine cont de faptul ca, in general, intre 10% si 20% dintre invitatii tai nu isi vor confirma prezenta. Astfel incat vei putea sa reeditezi lista si sa incluzi invitati pe care nu i-ai selectat anterior.


Daca vrei o anumita locatie pentru organizarea evenimentului, intereseaza-te dinainte de cate persoane este sala si tine cont de acest lucru cand stabilesti numarul invitatilor, pentru ca daca inviti mai multi va fi inghesuiala, iar daca inviti mai putini va parea sala prea goala. Daca nu, stalibeste cati invitati vrei sa ai si apoi cauta o locatie care sa se potriveasca.

 

In loc de concluzie


Asteapta-te ca pana sa ajungi sa definitivezi lista invitatilor sa o modifici de nenumarate ori si sa ai o adevarata durere de cap, dar cu putina rabdare si ajutor din partea viitorului sot vei trece si aceasta proba organizatorica.

 

Acest articol a fost publicat pe Friday 06 March, 2015.
Opinii curente: 0
Scrieti opinie
Spune unui prieten
Spune unui prieten despre acest articol:  
Sigla Fabrica De Accesorii
Informatii utile Despre noi
Conditii de utilizare
Garantia 100%
Asistenta clienti Cum cumpar
Livrare & Plata
Contact
Ghid de cumparaturi
Diverse Texte invitatii nunta
Texte invitatii botez
Texte invitatii nunta clasice
Texte invitatii nunta moderne / haioase
Texte invitatii nunta si botez
Texte invitatii botez gemeni
Copyright © 2009-2018 - FabricaDeAccesorii.ro
Toate drepturile rezervate.

Optimizare Seo: www.okkwebmedia.ro !